S
Simón
La carta
La llotja
Contacte
Musclos

Hi ha musclos mascles i musclos femelles i la seva fecundació és externa. La femella pon entre 5 i 12 milions d'ous a l'aigua que l'envolta. Al cap d'una o dues setmanes neixen les larves, que neden lliurement durant uns 20 dies fins que es fixen a les roques i comencen a fabricar les conquilles. No us quedareu sense!
Navalles

Mol·lusc lamel·libranqui, de conquilla allargada i arrodonida, que viu a la sorra fangosa, molt comestible i molt apreciat.
Escopinyes

O simplement copinya i grum o grúmol és el nom amb què comunament es coneix diversos mol·luscs bivalves que viuen enterrats en la sorra o el fang de les vores dels rius i mars. Delicioses.
Cloïses

Se sol associar el nom de cloïssa a l'espècie Tapes decussatus que té uns 5 cm d'amplada i uns 8 cm de llargada, té les valves ovals i s'hi observen unes estries molt fines que es creuen amb unes altres de concèntriques. La coloració pot variar entre el groc, el verd o el gris.
Gambes de Palamós

Gaudeixi de gamba de Palamós fresca, directa del nostre vaixell a la seva taula. Probablement la millor gamba fresca que arribarà al seu paladar.
Escamarlans

Deliciosos escamarlans frescs directes del mar a la taula.
Eriços de mar

Animal equinoderm de la classe dels equinoïdeus regulars, de forma globular aplatada i amb la closca eriçada de pues. Considerat una exquisidesa per molts. (Temporada Gener).
Cargols de mar

Deliciosos cargols de mar.
Calamar

Els calamars tenen dues brànquies, i un sistema circulatori tancat associat, format per un cor sistèmic i dos cors branquials. Però el més important és que estàn boníssims.
Sepiona

Pot arribar a 30 o 40 cm de longitud. Viu als fons dels mars poc profunds, generalment entre herbes aquàtiques i algues. Les sèpies tenen una closca interna, ulls grans en forma de W, i 8 braços i 2 tentacles.
Xipirons

El xipiró (Loligo subulata), és una espècie de calamar caracteritzada per ser de mida relativament petita.
Pop

Els pops es caracteritzen per tenir vuit apèndixs que cal anomenar braços i no tentacles. Els braços dels cefalòpodes tenen ventoses en tota la seva extensió mentre que els tentacles són més llargs i tenen ventoses només a la part final. Això es pot observar molt clarament en el calamars, que tenen vuit braços i dos tentacles.
Popets

Com els pops però més petits.
© Restaurant Simón